Cosy bathroom Motto by Mosa 05
Tips & Inspiratie

Schoonmaaktips voor stralende badkamertegels


Het schoonmaken van je badkamer is een noodzakelijk kwaad. Vooral het verwijderen van kalkaanslag is vaak een flink karwei. Met onderstaande tips ziet je badkamer er in no time weer stralend uit. Want zeg nou zelf, als die vloertegels en wandtegels weer smetteloos schoon zijn geeft dat heel veel voldoening!
Noble detail Motto by Mosa 02

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag zorgt voor een witte waas op je badkamertegels. Maar dat is nog niet alles: het is ook een broedplaats voor bacteriën en schimmels. Reden genoeg om de aanslag regelmatig te verwijderen. (Naast de bekende antikalkmiddelen kan bij een lichte aanslag ook schoonmaakazijn werken in de strijd tegen kalkaanslag.)

Schone badkamertegels in 6 stappen:

  1. Meng het gekozen schoonmaakmiddel (indien nodig) met water. Hou de verhouding aan die op de verpakking staat. Voor schoonmaakazijn hou je 1 deel azijn op 1 deel water aan.
  2. Breng het middel op de tegels aan met een spuitfles of een sponsje.
  3. Laat het middel 5 tot 10 minuten intrekken, maar zorg dat het niet indroogt.
  4. Spoel de badkamertegels af met schoon water.
  5. Wrijf de tegels droog met een microvezeldoekje.
  6. Geniet van het prachtige resultaat!
Cosy bathroom Motto by Mosa 07

Kalkaanslag voorkomen

Je kunt verschillende voorzorgsmaatregelen nemen om kalkaanslag op tegels te voorkomen. Dat kost misschien wat extra moeite, maar scheelt je ook weer schoonmaakwerk achteraf. Dep bijvoorbeeld na het douchen de tegels droog met een doek. Of verwijder de water- en zeepresten met behulp van een trekker.