Motto by Mosa woonkamervloer form 04
Tips & Inspiratie

10 redenen om te kiezen voor Motto by Mosa-vloertegels

Hout. Laminaat. Tapijt. PVC. Tegels. Er zijn héél véél verschillende soorten vloeren om uit te kiezen voor de woonkamer, hal en/of keuken. Het is maar net wat je mooi vindt, en welke eigenschappen belangrijk voor je zijn.

Leaf woonkamervloer Motto by Mosa 03
Elk type vloer heeft zo zijn voor- en nadelen. Laminaat is bijvoorbeeld eenvoudig zelf te plaatsen en tegels houden lang warmte vast waardoor je ze goed kunt toepassen in combinatie met vloerverwarming. In dit blog gaan we dieper in op waarom juist een tegelvloer zo’n goede keuze is, en dan specifiek de vloertegels van Motto by Mosa.

#1 De vloertegels van Motto by Mosa zijn kras- en slijtvast

Onze vloertegels kunnen tegen een stootje. Ze zijn kras- en slijtvast, wat betekent dat je er jarenlang van kunt genieten. Het keer op keer aanschuiven van de eetkamerstoelen is dus zeker geen probleem. Daarnaast kun je je kind met een gerust hart op de vloer laten spelen met autootjes of een loopfiets zonder je zorgen te maken over beschadigingen. Kortom, met de vloertegels van Mosa creëer je een zorgenvrije vloer.

#2 Tegels zijn makkelijk schoon te houden

Is schoonmaken niet je favoriete bezigheid? Of heb je geen zin om elk jaar je houten vloer in de olie te zetten? Tegels vragen weinig onderhoud en zijn makkelijk schoon te houden. Je hebt er geen speciale apparatuur of schoonmaakmiddelen voor nodig. Regelmatig stofzuigen en dweilen is genoeg.

#3 Een tegelvloer is goed te combineren met vloerverwarming

Tegels koud? Nee hoor! Keramische tegels gaan namelijk heel goed samen met vloerverwarming. Waar vinyl, tapijt, laminaat of hout juist als een isolatielaag werken, zijn vloertegels de ideale warmtegeleiders. Ze houden de warmte van de vloerverwarming lang vast en verspreiden het gelijkmatig. Daardoor verwarm je de ruimte sneller en efficiënter dan met reguliere verwarming

#4 De Motto by Mosa-tegels zijn een duurzame keuze

Als duurzaamheid voor jou belangrijk is, is een tegelvloer van Motto by Mosa een goede keuze. In de eerste plaats gaan de tegels een leven lang mee. En als je tegels combineert met vloerverwarming verbruik je ook nog eens minder energie. Een win-winsituatie dus.

#5 Je kiest voor Dutch Design

Met Motto by Mosa haal je Dutch Design in huis. De tegels zijn ontworpen in Maastricht, door de ontwerpers van Mosa. Mosa heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen van tegels voor internationaal gerenommeerde architecten en interieurontwerpers. Dat zit dus wel goed!

#6 Tegels zijn geschikt voor mensen met allergieën

Voor mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt en pollen zijn harde en afwasbare vloeren – zoals een tegelvloer – een uitkomst. Stof en pollen kunnen zich niet makkelijk hechten op het keramische oppervlak. Daarnaast zijn tegels makkelijk schoon te maken, waardoor je de bronnen van de allergie snel verwijdert. Een extra reden om voor tegels te kiezen in je slaapkamer bijvoorbeeld.

#7 Onze tegels zijn huisdiervriendelijk

Als je op zoek bent naar een huisdiervriendelijke vloer zit je met tegels goed. Motto by Mosa-vloertegels zijn bestand tegen de scherpe nagels van je kat. Ze zijn krasvast, waardoor je geen risico loopt op beschadiging. En ook een ongelukje in de woonkamer of geknoei bij de voerbak van je hond is snel verholpen zonder dat er vlekken achterblijven. Bovendien krijgt haar geen kans om zich te nestelen. Maar er zijn niet alleen voordelen voor jou als baasje: dankzij de antislip eigenschappen van je tegelvloer glijdt je viervoeter minder snel uit!

#8 De vloertegels zijn veelzijdig in toepassing

Tegels zijn niet alleen geschikt voor je badkamer of toilet, maar voor bijna elke ruimte in huis. Ook in je hal, keuken en woonkamer profiteer je namelijk van de voordelen van vloertegels. Vieze of natte schoenen. Een glas wijn dat omgestoten wordt. Het is allemaal geen probleem met een tegelvloer. Daarnaast is het gewoon heel erg mooi om de verschillende ruimtes op elkaar te laten aansluiten door op een verdieping voor één vloer te kiezen.

#9 Motto by Mosa vloertegels zijn verantwoord geproduceerd

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en arbeidsomstandigheden. Daarom produceren we al onze tegels volgens de kwaliteits- en arboregels die gelden in de EU.

#10 De Motto by Mosa-tegels zijn offline te bekijken

Dankzij een samenwerking met Douglas & Jones zijn onze tegels alleen verkrijgbaar bij professionele tegelspeciaalzaken. Dat betekent dat je in diverse showrooms terecht kunt met al jouw vragen over Motto by Mosa, tegels en tegelvloeren. De adviseurs maken graag een prijsindicatie voor je, of helpen je bij het maken van de beste keuze.