Beetje hulp nodig?

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten om je ruimte te ontwerpen. Heb je toch nog een andere vraag? Laat het ons weten via deze knop, dan komen we snel bij jou terug. Lorem ipsum

Contacteer ons

Toepassingsmogelijkheden

Jouw stijl, jouw motto! In onze configurator kan je inderdaad niet alle combinaties maken. Geen probleem als jij die stap verder wil gaan. Daarvoor kan je terecht bij een van onze dealers. Een volledige lijst vind je hier.

Ja, dit is mogelijk. Het is belangrijk dat ze onder de juiste hoek worden gelegd. Misschien een klusje voor een vakman?

Ja, dat kan. Omdat de zijkanten van de wandtegels niet geglazuurd zijn, is het aangeraden om een hoekprofiel of kit te gebruiken. Bij sommige tegels moet je wel rekening houden met de vorm die niet altijd kaarsrecht is. Dat kan betekenen dat de kitrand moeilijker te realiseren is.

Tegel over tegels plaatsen is geen enkel probleem. De oude tegels moeten dan wel bewerkt worden met een hechtmiddel en het is belangrijk om de juiste lijm te gebruiken. Praat altijd even met je tegelzetter of verkooppunt als je dit wil doen.

Jazeker. Onze tegels kunnen zonder probleem achter een kookplaat of op een aanrecht gebruikt worden. Hou rekening met de reinigbaarheid en de kleur van de voegen. 

De beste keuze zelfs! Keramische tegels zijn een inert materiaal dat de warmte goed vasthoudt en geleidt. Wil je dus het optimale rendement uit je vloerverwarming en warmtepomp halen? Dan is een tegelvloer precies wat je nodig hebt. Linoleum, tapijt, hout en andere vloerbekleding geven tot 50% minder warmte af dan tegels.

Kiezen en kopen

Je kan monsters aanvragen bij elk van onze showrooms. De volledige lijst van showrooms vind je hier.

Met onze handige configurator kan je zelf je vloer of badkamer samenstellen. Om je op weg te helpen hebben we alvast enkele combinaties ondergebracht in verschillende sferen. Van daaruit kan je beginnen spelen met kleuren en materialen totdat je het ontwerp van je dromen hebt. Als je dit ontwerp vervolgens doorstuurt naar een verkooppunt naar keuze, dan zal een adviseur contact met je opnemen en je verder begeleiden. Je vindt de configurator hier.

Levertijden en prijzen kan je opvragen bij onze verkooppunten. Een compleet overzicht van onze dealers vind je hier.

We verkopen onze tegels uitsluitend via geselecteerde dealers. Op onze site kan je allerlei informatie en tools vinden. Om de tegels te kopen, verwijzen we je door naar een van onze verkooppunten. Een overzicht van onze showrooms vind je hier.
Meestal zijn alle tegels voorradig, maar in uitzonderlijke gevallen kan het toch zijn dat jouw tegel er niet meteen is. In dat geval kan de dealer je wel een levertermijn doorgeven zodat je toch weet waar je aan toe bent. Een compleet overzicht van onze verkooppunten kan je hier vinden.

Plaatsing en afwerking

Voor het afwerken van hoeken van betegelde wanden kan je bij de tegelhandel of bouwmarkt speciale hoekprofielen vinden in verschillende afwerkingen. Daarnaast kan je de tegels ook in verstek zagen maar deze methode vereist enige handigheid. Je moet dan immers de achterkant van de tegel in een schuine hoek zagen, waardoor twee tegen elkaar geplaatste tegels een hoek vormen. In het midden van de hoek komt dan een voeg. 

Vanwege het enorme aanbod van verschillende tegellijmen en voegmortels, is het lastig om een passend advies te geven. Wij adviseren je dan ook om dit te bespreken met je tegelzetter of verkooppunt. We kunnen je wel alvast aangeven welke producenten wij vertrouwen:
- Eurocol (www.eurocol.com)
- Mapei (www.mapei.com)
- Schönox (www.schoenox.nl)
- Omnicol (www.omnicol.nl)

Met de kleur van de voegen kan je een ontwerp helemaal veranderen. De keuze is dan ook aan jou. Onze dealers kunnen je wel helpen. Hou bij het kiezen van een kleur niet alleen rekening met je persoonlijke smaak, maar ook met de reinigbaarheid en verkleuring als het gaat om een lichte kleur.

Een aantal producenten van voegmateriaal die wij vertrouwen zijn:
- Eurocol (www.eurocol.com)
- Mapei (www.mapei.com)
- Schönox (www.schoenox.nl)
- Omnicol (www.omnicol.nl)

Ja, we adviseren om altijd voegen te maken. Voegen zorgen er immers voor dat de vloer of wand waterdicht is. Het is ook hygiënischer omdat er geen vuil in de ruimte tussen de tegels kan kruipen. Voegen hebben bovendien ook nog een andere functie; ze vangen de werking van de vloer of wand op. We adviseren een minimale voegbreedte van 2 millimeter.

Schoonmaak en onderhoud

Voorkom ophoping van stof en vuil door regelmatig te stofzuigen of wissen. Verwijder aangehecht vuil door de vloer regelmatig te reinigen met water en een vlakmopsysteem met microvezel. Gebruik bij voorkeur geen geïmpregneerde doeken. Deze bevatten olie of paraffine die tijdens het wissen een dun laagje op de tegel achterlaten waaraan stof en vuil zich opnieuw kunnen hechten. Geïmpregneerde doeken zijn vaak te herkennen aan een (hersluitbare) folieverpakking die uitdrogen moet voorkomen.

  • Maak de mop niet te nat, want dit vermindert de werking van de microvezel.
  • Bevochtig de mop steeds opnieuw als hij te droog wordt.
  • Vervang de mop of doek door een schoon exemplaar als hij verzadigd is met vuil.
  • Dweil de vloer na met een schone (microvezel)mop en schoon water. Hierdoor wordt ook het laatste restant reinigingsmiddel verwijderd en droogt de vloer streeploos op.

Bij gebruik van een reguliere microvezelmop adviseren we een sprayflacon.

  • Spuit een kleine hoeveelheid water rechtstreeks op de microvezelmop en reinig hiermee de vloer.
  • Voeg eventueel een scheutje schoonmaakazijn, ammoniak of enkele druppels van een speciale tegelreiniger aan te water toe. (Ons advies: HMK R157 van Moeller Stonecare.)
  • Wissel de reinigingsproducten regelmatig af.

Maak wandtegels regelmatig schoon met een licht vochtige microvezeldoek. Gebruik bij voorkeur een sprayflacon met water en slechts enkele druppels allesreiniger. Spuit deze oplossing op de microvezeldoek (niet op de tegel) en reinig hiermee de wand. Droog het oppervlak met een schone droge doek.

Klachten en problemen

We stellen alles in het werk om een topproduct af te leveren met een topservice. Moest er toch iets misgegaan zijn, dan is je lokale verkooppunt je eerste aanspreekpunt. De adviseurs nemen je klacht in behandeling en zoeken samen met je naar de beste oplossing.