Cosy bathroom Motto by Mosa 02
Tips & Inspiratie

Kleurcombinaties voor je badkamertegels

Voor de badkamer ontwikkelden de ontwerpers van Mosa zes sferen. Elke sfeer bestaat uit een eigen mix van keramische vloertegels en wandtegels. Die mix bevat altijd matte en glanzende witte tegels om de balans en frisheid te bewaren. De sferen zijn gebaseerd op kleur. Daardoor zie je al heel snel wat bij je past, en welke tegels juist niet helemaal jouw smaak zijn. En dat is precies het uitgangspunt van Motto by Mosa: keuzegemak.

Liever toch wat meer informatie over de verschillende kleuren vloer- en wandtegels uit onze collectie? Onderstaand de zes badkamersferen van Motto by Mosa
Alex lvrs 4 N5hu JD Oyd Q unsplash

Serene: 24/7 zondagochtend

In Serene staan witte wandtegels centraal. Tijdloos en licht, een praktische basis voor je badkamer. Als je op zoek bent naar een zachte uitstraling zijn lichte voegen en de lichte Form vloertegel een aanrader. Voor een grafisch effect combineer je een witte tegel juist met donkere voegen en de donkergrijze vloertegel Grain.
512e9946c35cbfbeb863e8583c4ca98f

Expressive: Kies voor kleur

Expressive is misschien wel de meest trendgevoelige sfeer met zijn wandtegels in zachte pastels. De ontwerpers lieten zich inspireren door de kleuren van water, huid en cosmetica. Wie wil kan de kleur (blauw, roze of groen) doortrekken op de vloer. Deze vloertegels van 30 x 30 centimeter zijn wat harder van kleur, waardoor je een ton sur ton effect krijgt. Natuurlijk kun je de gekleurde wandtegels ook combineren met een beige Grain vloertegel of een stoere Form vloertegel in grijs.
Augustine wong T0 B Yurb DK M unsplash

Noble: Industrial chique met een vleugje Rock&Roll

Grijs – in al zijn verschijningsvormen – vormt de basis van Noble. Je hebt de keuze uit verschillende tinten en texturen. Matte grijze tegels met korrels, geïnspireerd op zand. Of juist met een gewolkt oppervlak, dat doet denken aan beton. Voor de wand is er daarnaast een geglazuurde tegel in klein formaat. Mooi als je een accentwand wil maken met een subtiel contrast. Maar het laten doorlopen van de 60 x 60 centimeter vloertegels op de muur is toch echt favoriet bij onze ontwerpafdeling.
Kadir celep A8a Jw J49r VM unsplash

Natural: Mediterraans zacht

Net als Noble kenmerkt Natural zich door een mengeling van tinten en texturen. Alleen dan in lichte zandkleuren. Ideaal als je een warme en rustieke uitstraling zoekt voor je badkamer. In deze sfeer vind je vloer en wandtegels die qua kleur naadloos op elkaar aansluiten. Versterk het zachte en natuurlijke effect door te werken met lichtgekleurde voegen.

Klara avsenik A23t9cwr o8 unsplash

Cosy: Warm en genegen

Spreekt de warmte van Natural je aan maar mag het nét wat voller van kleur zijn? Dan is Cosy misschien iets voor jou. Aardse kleuren zoals die van klei en baksteen kenmerken deze sfeer. Je kunt kiezen uit verschillende accenttegels, elk met een ander effect. Match ze exact met de vloer of voeg juist een extra tint toe. Cosy geeft je badkamer hoe dan ook een robuust karakter.

Europeana qi9jve T9 X6 A unsplash

Royal: Stijlvolle rijkdom

Binnen de tegelmix van Royal zijn tegels in diepe kleurtonen de blikvangers. De antracietkleurige tegels neigen een beetje naar het blauw. Een bewuste keuze van de ontwerpers om die koninklijke en chique uitstraling te benadrukken. Speel met verschillende tinten of met glans en mat. Door de donkere tegels te combineren met wit behoud je toch een gevoel van ruimte in je badkamer.

Motto by Mosa badkamerconfigurator

Kun je je niet goed voorstellen hoe een hele muur met jouw favoriete tegel eruitziet? Of welk effect de gekozen kleur heeft op de ruimte? Probeer dan eens onze badkamerconfigurator. Dankzij deze tool krijg je een goede indruk van het eindresultaat. Je kunt makkelijk wisselen tussen tegels van verschillende kleuren en formaten. Maak eens een accentwand of test toch even die donkere vloertegel. Zo weet je zeker dat je blij gaat zijn met je keuze, en kun je je twijfels loslaten!