Motto by Mosa woonkamervloer form 04
My Motto series

Vloertegels geïnspireerd op beton, zand en hout

De ontwerpers van Mosa ontwikkelden drie typen tegels voor je vloer: FormGrain en Leaf. Daarbij lieten zij zich inspireren door de eigenschappen van beton, zand en hout. Zo profiteer je van de schoonheid van deze materialen, maar dan met de praktische eigenschappen van keramische tegels. Een tegelvloer met een natuurlijke uitstraling passend bij elke woonstijl. Krasvast, slijtvast én onderhoudsvriendelijk. Het beste van twee werelden.
“Met Form houd je het gewolkte effect van beton, maar dan met de praktische voordelen van tegels.“
Motto by Mosa woonkamervloer form 01

Form: keramische vloertegels met het uiterlijk van beton

Gietvloeren en betonvloeren zijn de laatste jaren in opmars. Met name de industriële look maakt deze vloeren populair. Toch zijn er eigenschappen die je kunnen afschrikken. Zoals de kans op scheuren en de gevoeligheid voor krassen en vlekken. En al is een naadloze vloer mooi om te zien, je ziet wel sneller stof liggen doordat de vloer vlak is.
Modern affliction Kq 0 Od G Anpo unsplash
Dit zijn allemaal nadelen die je bij een tegelvloer niet hebt. Daarom besloot Motto by Mosa het beste van beide vloeren te combineren. Met Form houd je het gewolkte effect van beton, maar dan met de praktische voordelen van tegels. Een vloer met een stoere industriële uitstraling die kras- en slijtvast is. Want waarom kiezen, als je het allebei kunt hebben?
Grain is namelijk voorzien van heel veel subtiele spikkels.“
Sumner mahaffey 7 Y0 Nsh Q Lohk unsplash

Een tegelvloer geïnspireerd door zand

Kom jij ook zo tot rust op het strand? Haal dat gevoel naar binnen met Grain van Motto by Mosa. Voor deze vloertegels lieten onze ontwerpers zich inspireren door zand. Als je de matte tegels van dichtbij bekijkt zie je verfijnde details. Grain is namelijk voorzien van heel veel subtiele spikkels. Die geven de tegelvloer een rustige uitstraling. De spikkels zijn echter niet alleen mooi, ze hebben ook een functie. Ze verhullen stof en vuil, waardoor je vloer er altijd goed uitziet. Niet erg dus al je een keer geen tijd meer hebt om te stofzuigen als er bezoek komt!

“De uitstraling van hout, maar dan met de praktische voordelen van keramische tegels.“
Leaf beige woonkamervloer Mottoby Mosa 01

Leaf: De voordelen van tegels en hout in één vloer

Net als een tegelvloer is een houten vloer al jarenlang een veel gekozen optie. Niet zo gek, want hout heeft een prachtige uitstraling. Maar functioneel gezien zitten er ook nadelen aan een vloer van hout. Zo is hout veel vlekgevoeliger dan tegels en niet bestendig tegen vocht. Een houten vloer neemt daardoor meer onderhoud met zich mee. Daarnaast is een massief houten vloer niet geschikt voor vloerverwarming.

Leaf tod s lgn EI45ra TI unsplash

De voordelen van tegels en hout in één vloer

Wil je toch profiteren van de uitstraling van hout, maar dan met de praktische voordelen van keramische tegels? Dan word je vast heel blij van onze vloertegel Leaf. De ontwerpers van Mosa wisten het natuurlijke karakter van hout te vatten in een tegel. Je herkent meteen de kleurbanen en strepen. De knipoog naar hout wordt nog eens extra versterkt doordat Leaf de vorm heeft van een plank. Kortom, de ideale combinatie van tegels en hout.