Case studie privewoning Dongen 02
Case studie

Bijzonder, maar niet te overdreven

Mary Horvers heeft samen met haar man en 3 kinderen van 13, 11 en 9 jaar een nieuwbouwwoning gekocht in Dongen. Een dorpje tussen Tilburg en Breda. Een mooie tweekapper in een kindvriendelijke wijk.
Case studie privewoning Dongen 03
Case studie privewoning Dongen 02

Badkamer en toilet casco opleveren

Mary: “Voor ons is dit het tweede nieuwbouw huis. De eerste is alweer bijna 15 jaar geleden en het klopt wat ze zeggen, dat je leert van de fouten die je de eerste keer gemaakt hebt. Toen hadden we bijvoorbeeld de standaard badkamer die voorgeschreven stond door de ontwikkelaar er in gelaten en konden we kiezen uit twee of drie kleuren tegels. Misschien toen nog prima, maar deze keer wilden we een ‘grote mensen badkamer’” Ze hadden dus snel de beslissing genomen om de badkamer en toilet casco op te laten leveren.

Die beslissing nemen was niet zo moeilijk, maar de keuze maken wat het dan wél zou moeten gaan worden was een stuk lastiger, vond Mary. Mary “Ik ben mijn zoekreis begonnen op Pinterest en zo heb ik een algemeen gevoel gekregen wat ik mooi vind. Ik houd van een uitgesproken badkamer waar wel wat kleur in mag zitten, maar ook weer niet te uitbundig. Ik denk wel enigszins na dat het huis zijn waarde moet behouden, als we het ooit weer zouden gaan verkopen.”​​​​
“De groene tegel vinden we werkelijk prachtig. Het lijkt wel of geen enkele tegel exact hetzelfde is.“
Case studie privewoning Dongen 01

Uiteindelijk zijn ze via Pinterest op de website van Motto by Mosa gekomen. Mary ”Hier kan ik naar hartenlust gaan mixen en matchen met verschillende legpatronen, kleuren en gebruik van accentwanden. Maar gelukkig wel al gericht, omdat ik eerst de sfeer kon kiezen die het beste bij ons past. Van de zes verschillende sferen past Expressive het best bij ons. Je kunt ook nog de tegel selecteren en in 3D draaien zodat je de textuur en glans goed kon zien. Niet alleen een enkele tegel, maar ook een groter vlak.

Laatste finetuning

De groene tegel vinden we werkelijk prachtig. Het lijkt wel of geen enkele tegel exact hetzelfde is. Daardoor krijgen we een leuk speels effect. In ieder geval op het scherm, maar uiteraard wilden we deze tegels graag eerst in ‘real life’ zien. We hebben via de site de dichtstbijzijnde showroom geselecteerd en heb onze waarschijnlijke keuze naar mezelf gemaild. In de showroom konden we daarmee super simpel onze keuze op een groot scherm weer tevoorschijn toveren. De laatste finetuning hebben we daar met de showroommedewerker gedaan.”

Case studie privewoning Dongen 05
Case studie privewoning Dongen 04

Een prachtig resultaat

Ze zijn ontzettend blij met het resultaat en het is de badkamer geworden, zoals ze die voor ogen hadden. Zeker in combinatie met de zwarte douchecabine en het vrijstaande bad. Bijzonder, maar niet te overdreven.

Gebruikte Motto by Mosa-tegels:

Tide green
Grain 60 x 60 centimeter
Lake white glanzend