private-hous-Maastricht-06.jpg

Wat begon met het idee van een nieuwe keuken mondde al snel uit in een complete verbouwing van de benedenverdieping. “Het was wikken en wegen”, vertelt Raymond. “Maar als je dan toch die investering doet is het zonde om niet die extra stap te zetten en te gaan voor de ideale indeling. De keuken heeft nu veel meer natuurlijk licht en de schuifpui verbindt binnen en buiten.” Carla vult aan: “Het was wel even doorbijten hoor, zo’n verbouwing. Dat betekent toch wekenlang soort van aan het kamperen met twee kinderen van 8 en 11. En niet te vergeten al dat stof! Maar het eindresultaat is het meer dan waard!”

 

 
Stoere, betonachtige uitstraling

De keuze voor de keuken was zo gemaakt, want wit is een thema dat je door het hele huis van de familie Ploemen terugziet. De vloerbekleding leidde echter tot wat meer discussie. Carla: “We hebben verschillende soorten vloeren overwogen. Maar uiteindelijk kwamen we toch uit bij tegels. In eerste instantie met name vanwege de praktische voordelen. De kinderen rennen nu van buiten naar binnen, en er wordt regelmatig wat geknoeid. Dan is het toch fijn als je je niet druk hoeft te maken over de vloer. Maar vloertegel Form heeft ons ook echt overtuigd op esthetisch vlak, iets wat voor ons erg belangrijk is. De stoere, betonachtige uitstraling past goed bij het aanrechtblad. En het grote formaat benadrukt de ruimte opzet van het kookeiland. Het geeft de keuken die designuitstraling waar we naar zochten.”

private-hous-Maastricht-03.jpg

Gebruikte tegels:

FORM GREY 80x80cm

De perfecte tegel vinden is inderdaad één ding, maar hij moet ook nog mooi gelegd worden. De tegelzetter bleek een rasechte vakman met liefde voor kwaliteit.

private-hous-Maastricht-04.jpg

Oog voor detail
Naast design is kwaliteit en vakmanschap belangrijk voor Raymond en Carla. Maar hoe zorg je nou dat het eindresultaat bij jou thuis nét zo mooi wordt als op die foto op Pinterest? Raymond: “De perfecte tegel vinden is inderdaad één ding, maar hij moet ook nog mooi gelegd worden. Want in een strak interieur zoals het onze zie je elke afwijking. Ik vroeg de showroom of zij misschien nog iemand kenden. Zonder die doorverwijzing was het resultaat niet hetzelfde geweest denk ik. De tegelzetter bleek namelijk een rasechte vakman met een liefde voor kwaliteit. Hij maakte zelfs speciaal voor ons nog enkele voegproefjes, omdat we niet zeker wisten wat het mooist zou zijn. Het resultaat is superstrak, zelfs de overgang van de keukenvloer naar de houten visgraatvloer van de woonkamer! Die details maken het helemaal af.”

private-hous-Maastricht-05.jpg